Výsledky a informace z Jarní ceny českých sládků 2018
Nabízíme ke stažení výsledkovou listinu, statistiky a prezentace z Jarní ceny českých sládků, která se konala 16. a 17.3.2018.
Jarní ceny sládků se účastnilo 151 pivovarů a v soutěži bylo 639 vzorků piv v 15-ti kategoriích. Níže můžete nalézt, jak postupovala piva až do finále. Finálový pavouk není zobrazen z důvodu velkého množství vzorků, které neodpovídaly svými parametry dané kategorii. Všechny vítězné vzorky odpovídají své kategorii. Číslo vzorku je možné vyfiltrovat v Evidenci JCČS2018 a v degustačním pavouku je možné vysledovat jeho postup.
Prezentace ke stažení
Aktuální zkušenosti SZPI – Michaela Mezerová
Právní povinnosti v minipivovarech – Jakub Málek
Měření a vzdělávací procesy VÚPS – Jaromír Fiala
Mikrobiologický stav restauračních výčepů – Dagmar Matoulková
Pozvánka, informace a přihláška – XII. ročník Jarní ceny českých sládků 2018
Mezinárodní degustace piv se uskuteční v pátek 16.3. od 16:00 a v sobotu 17.3. 2018 od 8 hodin v Pivovarském dvoře Zvíkov (Zvíkovské Podhradí 92), a to v následujících 15 kategoriích:
- světlé pivo výčepní
- český světlý ležák
- polotmavý ležák
- tmavý ležák
- pšeničné pivo
- speciální piva světlá
- speciální piva polotmavá
- speciální piva tmavá
- pšeničné pivo silné
- speciální piva silná
- piva Pale Ale
- piva India Pale Ale
- piva India Black Ale
- silná svrchně kvašená piva
- piva Stout
Své přihlášky zasílejte do 5. března 2018 na emailovou adresu: info-jarnicenaceskychsladku@email.cz
Přihláška musí obsahovat – viz organizační pokyny:
– kontaktní osoba, telefon, e-mail
– název a adresa pivovaru (výrobce)
– přesný a úplný název přihlášených značek jejich stupňovitost a barva (bude uvedeno na diplomu).
Soutěž je určena pouze pro minipivovary – viz organizační pokyny.
Pokud máte zájem vyslat svého zástupce do degustační komise, kontaktujte přímo Jana Šuráně, e.mail: jan.suran@cmsmp.cz .
Poplatek za každý vzorek činí 600 Kč včetně DPH, je uhrazen přímo na místě oproti výdejnímu dokladu, nebo po dohodě s p. Voldřichovou převodem do 14.3.
Registrace a příjem vzorků bude začínat ve čtvrtek 15.3. 2018 od 18.hodin a v pátek od 8 do 16 hodin, dle organizačních pokynů!!! Pro kategorie 4,5,9 a 13 ve čtvrtek nebo nejpozději do pátku 10:00. Po dohodě s p. Voldřichovou zasílejte vzorky i kurýrem od 5.3 do 14.3.
V rámci vzdělávání letošního setkání se budou v pátek 16. března 2018 od 9:30 hodin konat přednášky na téma:
1) Školení BOZP při práci s kyselinami a louhem dle zákona a prostředky pro sanitace restauračních výčepů (Machačný, Ecolab),
2) Mikrobiologický stav restauračních výčepů (Matoulková, D. VÚPS),
3) Aktuální zkušenosti SZPI z výkonu dozoru v minipivovarech (Mezerová, SZPI),
4) Měření a vzdělávací procesy VÚPS (Olšovská, Fiala, VÚPS)
5) Právní povinnosti v minipivovarech (Hájek, ČMSMP).
V pátek 16. března 2018 od 16 hodin začínají degustace.
Pokud máte zájem o ubytování, obracejte se, prosím, na paní ing. Dagmar Voldřichovou, e-mail: pivovar.zvikov@seznam.cz. 606 511 536.
S pozdravem „Dej Bůh štěstí“
Ing. Dagmar Voldřichová, Ing. Jan Šuráň
Informace k Jarní ceně sládků 2018
Pozvánka JCČS_2018 (DOCX) / Pozvánka JCČS_2018 (PDF)
PŘIHLÁŠKA_2018 (DOCX) / PŘIHLÁŠKA_2018 (PDF)
ORGANIZAČNÍ_POKYNY_2018 (DOCX) / ORGANIZAČNÍ_POKYNY_2018 (PDF)
OZNAČENÍ_VZORKŮ (DOCX) / OZNAČENÍ_VZORKŮ (PDF)
SPECIFIKACE_KATEGORIE_PIV_2018 (DOCX) / SPECIFIKACE_KATEGORIE_PIV_2018 (PDF)